Eerste prijs Pink Snowball op Week van de Potroos

Voor de achtste keer vond dit jaar, van 22 tot en met 29 juni, de Week van de Potroos plaats in de Rozenhof in Lottum. Ondanks het tegenvallende aantal inzendingen, was de vakjury tevreden over de ingezonden kwaliteit en het brede assortiment potrozen.

Tijdens de Week van de Potroos presenteerden diverse veredelaars en kwekers het topassortiment aan potrozen. Op dinsdag 24 juni werden de 114 soorten ingezonden potrozen door de vakjury gekeurd en zondag 29 juni was de prijsuitreiking.

Voor de verschillende categorieën waren speciale keuringscriteria opgesteld: Beste Potroos 2014; Beste Terrasroos in de categorieën <5l en >5l, Beste Stamroos en Beste Presentatie 2014.

Eerste prijs
Pink Snowball van BM Roses won de eerste prijs in de categorie Beste Potroos 2014. Volgens de jury is de roos „een mooie stevige plant met gelijkmatige roze bloemen en mooie knoppen”.

In de categorie Beste Terrasroos <5l eindigde Red Ballerina van Rosarium Lottum op de eerste plaats. De Beste Terrasroos groter dan 5l werd Fiji van Frank Coenders en als Beste Stamroos belandde Rosa Apfelblüte van Lakei Rozen op de eerste plaats.

De beste algehele presentatie was eveneens van Frank Coenders. De jury noemde zijn concept ‘perfect’. „Zijn concept bestond uit een breed, gevarieerd en prachtig assortiment in brandschone potten en in prachtige sierpotten.’’

Bron: Bloem en Blad

De jury keurt de potrozen in de Rozenhof in Lottum.