Eigen Huis & Tuin na bijna drie decennia van de buis

Zaterdagavond was na 27 jaar de laatste aflevering van ‘Eigen Huis & Tuin’ op tv. RTL haalt het programma van de buis, omdat het te duur is geworden om het te maken.

In 1993 ontstond uit een fusie van klusprogramma Eigen Huis en de tuiniersshow Flora Magazine van Rob Verlinden het populaire Eigen Huis & Tuin. Het was het eerste tv-programma waarin de tuin én de hovenier een centrale rol speelden.

Lodewijk Hoekstra

Rob Verlinden werd een bekende Nederlander dankzij het programma op RTL 4. Na de overstap van Verlinden in 2004 naar SBS6, kwam Lodewijk Hoekstra bij het programma. Na verloop van tijd kon Hoekstra – die intussen samen met Nico Wissing NL Greenlabel was gestart – zich steeds minder vinden in de commerciële boodschap van het programma. Hij stopte met Eigen Huis & Tuin en startte met 247Green.

Hoekstra werd opgevolgd door ‘boer Tom’ Groot, bekend van Boer Zoekt Vrouw. Het programma kende inmiddels concurrentie van diverse andere tuinprogramma’s zoals Robs Grote Tuinverbouwing op SBS6, inmiddels omgedoopt tot De Grote Tuinverbouwing.

Kosten

Ook bleken de kosten steeds minder op te wegen tegen de sponsoropbrengsten van het programma. Met veertig tuinverbouwingen per jaar heeft RTL’s Directeur Content Peter van der Vorst besloten dat het niet meer haalbaar is om Eigen Huis & Tuin te blijven produceren.

Het programma verdwijnt niet helemaal, aldus Van der Vorst. Mogelijk verschijnt het in de toekomst, in een andere vorm en met een lagere frequentie, weer bij RTL 4. Wanneer is nog niet bekend.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties