Tuin en Landschap nieuws Elektrische zero-turnmaaier met capaciteit voor hele dag

Elektrische zero-turnmaaier met capaciteit voor hele dag

0

Er bestond nog geen professionele elektrische zero-turnmaaier waar je een volledige dag mee kunt maaien. Maar de zitmaaiers van Mean Green brengen hier verandering in. Rein Drost Machinehandel uit Echteld importeert deze Amerikaanse gamechangers. In Tuin en Landschap 1 van 2020 vindt u een artikel over deze machines.

Een volledige dag maaien na één oplading is bij elektrische machines in de praktijk een vereiste. Laden kost immers veel tijd. Of je moet er weer een – dure – reserveaccu bijkopen. De Amerikaanse familie Conrad, die van oorsprong uit de luchtvaartindustrie komt, ontwikkelde een elektrische zero-turnmaaier die het wél een dag volhoudt: de Mean Green zero-turn zitmaaier. De afgelopen jaren zijn de Minoris CXR 133, de Stalker SO 122 en de Majoris CXR 133/152 op de markt gebracht.

Klik hier voor het TenL artikel over de Mean Green (inlog). Vind hier meer artikelen over elektrische machines.

Hieronder een video van de fabrikant over de machines. De CXR 52 heet in Nederland de CXR 133, vanwege de vertaling van inches naar centimeters. De CXR 152 heet in de VS CXR 60.

 

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

Reageer op dit artikel

avatar