Emmen wint internationale prijs voor verlichting centrum

  Emmen heeft bij de prestigieuze City People Light Award 2016 de publieksprijs gewonnen en de derde plaats bij de juryprijs. De prijzen werden vrijdag in Seoul uitgereikt.

  Emmen wint de prijzen voor de toepassing van licht bij het vernieuwde Marktplein, het nieuwe Raadhuisplein, de Hondsrugtunnel en de Boulevards.

  Uit de 36 aangemelde projecten heeft een jury, bestaande uit licht designers en projectmanagers, het centrum van Emmen als derde beste beoordeeld. Voor de Publieksprijs waren 15 projecten genomineerd waarbij Emmen als winnaar uit bus kwam.

  Trots
  Wethouder Bouke Durk Wilms nam in Seoul, Zuid Korea de prijzen in ontvangst. „We zijn ontzettend blij en trots dat Emmen nu ook op wereldniveau een prijs ontvangt voor de toepassing van licht in het centrum. We hebben al veel positieve reacties gekregen van onze inwoners, bezoekers en toeristen over het nieuwe centrum en de bijzondere manier waarop we verlichting hebben toegepast.”

  De eerste prijs is toegekend aan Aalborg (Denemarken) voor het project The House of Music Area, de tweede prijs is voor Seoul (Zuid Korea) met het project Gyeongui Line Forest Walkway Lighting Design Project.