‘Engelse tuin populairst onder Nederlanders’

Nederlanders geven de voorkeur aan een Engelse tuin, maar ook de tegeltuin, landelijke tuin en moestuin zijn populair. Dat meldt postorderbedrijf Bakker op basis van onderzoek.

Tuinspecialist Bakker heeft een grootschalig tuinonderzoek laten uitvoeren. Hieraan deden in totaal bijna 27.000 consumenten mee uit 17 verschillende Europese landen, waaronder ruim 2.200 Nederlanders.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 60% van de Nederlanders liefst zelf versproducten kweekt. Aardbeien uit eigen tuin zijn het populairst bij 60% van de Nederlanders, gevolgd door kruiden uit eigen tuin (50%) en tomaten (43%).

Volgens Bakker is moestuinieren populair in heel Europa, iets wat het postorderbedrijf terugziet in zijn verkoopcijfers van moestuinproducten. Bakker blijft zijn sortiment voor de moestuin daarom uitbreiden.

Droomtuin
Voor 43% van de Nederlanders is de Engelse tuin favoriet. Verder wil 15% een tuin met een veranda, hetzelfde aantal wil een betegelde tuin. Daarnaast wil 14% graag een grote landelijke tuin hebben en 12% van de Nederlanders wenst een moestuin.

Paarse planten zijn volgens Bakker favoriet in Nederland. Van de bloembollen is de tulp met 20% de meest populaire bloem.