Tuin en Landschap Tips Erfgoedspecialist Patricia Debie in tv-serie over Soestdijk

Erfgoedspecialist Patricia Debie in tv-serie over Soestdijk

0

Dit weekend staat in het tv-programma Verborgen Verleden van Nederland Paleis Soestdijk centraal. Groen erfgoedspecialist Patricia Debie vertelt in deze uitzending over de tuingeschiedenis van het paleis.

Bijzondere zichtlijnen
De aflevering over Soestdijk wordt uitgezonden op vrijdag 8 november om 21.10 uur en op zaterdag 9 november om 16.10 uur op NPO 2. Patricia Debie van hoveniersbedrijf Debie & Verkuijl zal presentator Waldemar Torenstra inlichten over de tuingeschiedenis van Soestdijk en de bijzondere zichtlijnen die in het park te vinden zijn.

Sinds vrijdag 11 oktober zendt de NTR op NPO 2 de nieuwe serie Verborgen Verleden van Nederland uit. In de serie wordt de geschiedenis ontrafelt van acht bijzondere plekken verspreid over heel Nederland.

Verborgen Verleden van Nederland – Paleis Soestdijk (8 november NPO 2)

Voordat Paleis Soestdijk op slot gaat voor een grondige verbouwing, bezoekt Waldemar vrijdag 8 november in Verborgen Verleden van Nederland op NPO 2 dit Huis van Oranje. Hij dwaalt van kamer naar kamer en hoort de verhalen die erbij horen. Hoe verder Waldemar teruggaat in de geschiedenis van Soestdijk, hoe meer sterke vrouwen van Soestdijk hij tegenkomt.Vrijdag 8 november, 21.05 op NPO 2 #VVvNL

Geplaatst door Verborgen verleden op Woensdag 6 november 2019

Toen in 2007 Paleis Soestdijk tijdelijk werd opengesteld voor publiek, liet Tuin en Landschap zich rondleiden door de tuinbaas. Zijn verhaal over het onderhoud van de paleistuin leest u hier.

Reageer op dit artikel

avatar