EuroSkills 2020 gecanceld wegens coronamaatregelen

EuroSkills 2020 is definitief gecanceld. Dat schrijft WorldSkills Netherlands op haar website. Het evenement zou plaatsvinden in januari 2021 in Graz, Oostenrijk. „Gezien de snel toenemende effecten van Covid-19 op het dagelijks leven en de toenemende onzekerheid bij de deelnemende landen, hebben wij veel begrip voor dit moeilijke besluit.”

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en strenge veiligheidsprotocollen die de organisatie van EuroSkills 2020 klaar heeft staan, is het veiligheidsrisico met grote deelnemersaantallen uit diverse landen niet geheel weg te nemen. Daarnaast kan door  toenemende reisrestricties met diverse afmeldingen tot gevolg, geen goede competitie worden gegarandeerd.

Enorme teleurstelling

„Wij realiseren ons dat dit voor alle kandidaten en experts van Team Netherlands een enorme teleurstelling is. Het vele werk dat zij hebben verzet is bewonderenswaardig. Wij hopen dat alle kandidaten trots zijn op hun prestaties bij het NK en dat de trainingen met hun docenten en experts tot nog meer vakmanschap hebben geleid.”

Medio november/december zal een speciaal Team Netherlands moment worden georganiseerd. Hierbij wordt stil gestaan bij de inspanningen, ambities en enthousiasme voor het vak van alle kandidaten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties