Expertmeeting klimaatmaatregelen bossen en landgoederen

SOIL4U en de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) gaan onderzoeken welke klimaatmaatregelen particuliere bos- en landgoedeigenaren zouden willen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het vasthouden van water, bodemverbetering, verbeteren van de biodiversiteit en de aanplant van extra bomen.

SOIL4U is een samenwerkingsverband van de landgoederen Vilsteren, Bingerden en Grootstal. SOIL4U en FPG willen tijdens de expertmeeting, samen met particuliere eigenaren, inzichten en ervaringen delen over mogelijke klimaatmaatregelen en de belemmeringen daarbij.

Kansrijk

Vervolgens wil men bepalen welke maatregelen het best uitvoerbaar en kansrijk zijn. Daarbij hoort ook de vraag wie welke maatregelen zelf zou willen uitvoeren en hoe dat gefinancierd kan worden. Voor input worden sprekers uit de waterschapswereld, Wageningen Universiteit, de Bosgroepen en bodemdeskundigen uitgenodigd. Aan de dialoog zullen ook overheden deelnemen.

Bos- of landgoedeigenaar die met klimaatmaatregelen aan de slag willen, zijn welkom op 5 juli van 10.30 tot 15.30 uur in het landgoedcentrum van Vilsteren. Meer informatie over het programma volgt. Opgeven kan bij de FPG via fpg@grondbezit.nl. Iedere deelnemer krijgt van tevoren enig leesmateriaal toegestuurd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties