Chaumont-festival kiest voor filosofisch thema in 2018

  Van Plato’s boomgaard, de tuin van Epicurus, de tuinen uit Duizend en één nacht tot de botanische kennis waarmee Shakespeare zijn werken heeft doorspekt, de tuin speelt in de grote filosofische en poëtische werken een belangrijkee rol.

  De tuin nodigt uit tot bezinning en reflectie, en is de plek waar menigeen op nieuwe ideeën en gedachten komt. De organisatie van het internationale tuinenfestival in Chaumont-sur-Loire heeft daarom als thema voor 2018 gekozen voor: Gardens of thought.

  Ontwerpers worden opgeroepen om een festivaltuin te ontwerpen geïnspireerd door de vruchtbare wereld van literatuur en filosofie . Of in de woorden van de Franse auteur Erik Orsenna: tuinen zijn zichtbaar gemaakte filosofie. Het ontwerp dient creatief en vernieuwend te zijn, zowel qua gedachte, concept en plant- en materiaalgebruik. Er is plek voor twintig nieuwe tuinen van elk zo’n 120 m².

  Aanmelden tot 19 oktober
  Tot en met donderdag 19 oktober kunnen ontwerpen worden aangemeld. Deelnemers moeten een bewijs kunnen overleggen dat ze een opleiding in de tuin- en landschapsarchitectuur hebben genoten of lid zijn van de EFLA (European Foundation for Landscape Architecture).

  Ook worden nadrukkelijk multidisciplinaire teams uitgenodigd, bij voorkeur zit er wel een tuin- en landschapsontwerper of beplantingsdeskundige bij. Daarnaast zijn ook studententeams welkom, wel onder leiding van een docent. Kijk op de website voor de voorwaarden en het aanmeldformulier.

  Flower Power
  Dit jaar was het thema Flower Power. Tot en met 5 november zijn de huidige festivaltuinen nog te bezichtigen.

  Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties