Finale Boom van de Toekomst op Boominfodag

De Nederlandse Boominfodag organiseert de verkiezing van de Boom van de Toekomst 2014. Vanaf maandag 16 september kan er via boomvandetoekomst.nl op de verkiesbaar gestelde bomen worden gestemd.

De stemming sluit op maandag 14 oktober 2013. De top-3 van de bomen waarop het meest gestemd is, gaat naar de finale tijdens de Nederlandse Boominfodag.

Als gevolg van een veranderend klimaat en verschillende recente boomziekten is er behoefte aan een meer gevarieerd bomensortiment. Boomkwekers anticiperen op deze behoefte en kweken klimaatbestendige en ziekteresistente bomen.

Verkiezing
De Nederlandse Boominfodag wil deze bomen onder de aandacht brengen met een jaarlijkse verkiezing. Onderstaande acht bomen dingen mee naar een plaats in de finale:

Acer platanoides ‘Eurostar’ (Brienissen Bomen)
Acer rubrum ‘Redpointe’ (Boot & Co)
Sorbus incana (Resista/Bonte Hoek)
Tilia mongolica ‘Buda’ (Boomkwekerij Udenhout)
Ginkgo biloba ‘Saratogo’ (Boomkwekerij Gebr. van den Berk)
Parrotia persica (Boomkwekerij Ebben)
Carpinus betulus ‘Lucas’ (Van Aart Boomkwekerijen)
Magnolia salicifolia ‘Louisa Fête’ (Ton van den Oever Boomkwekerijen)

Finale
De finale van de Boom van de Toekomst zal plaatsvinden tijdens de Nederlandse Boominfodag op 31 oktober. De drie finalisten krijgen ’s morgens elk vijf minuten om deelnemers aan het congres te overtuigen waarom hun boom verkozen moet worden tot de Boom van de Toekomst 2014.

Gedurende de dag kunnen de deelnemers hun stem uitbrengen. Aan het eind van de dag zal de uitslag van de stemming en daarmee de winnaar van de Boom van de Toekomst 2014 bekend worden gemaakt.