Finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens Groene Sector Vakbeurs

De finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg vindt plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Vier teams van mbo-studenten zullen in Hal 1 van 8 tot en met 10 maart werken aan de finaleopdracht. Op donderdag 10 maart maakt de jury de winnaars bekend welk team zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2022 mag noemen.

Tijdens deze wedstrijd leggen de deelnemende scholieren een tuin aan van circa 20 m2, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie, samenwerken en veilig werken. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau.

De finalisten van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. (Foto: Nicole Slagmolen)

Finalisten

De teams van finalisten zijn: Aeres Velp, Yuverta Houten, Yuverta Nijmegen, Zone.college Doetinchem. John Koomen, vicevoorzitter van Koninklijke VHG zal op 10 maart de prijzen uitreiken. Het winnende team gaat deel uitmaken van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat deelneemt aan de WorldSkills in Shanghai, die gepland staan in oktober dit jaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties