Finalisten Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2020 bekend

Van 13 tot en met 15 februari strijden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2020. De wedstrijd vindt plaats tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch. Voor de winnaars ligt er een ticket naar het EK in Oostenrijk klaar.

De volgende teams nemen deel aan Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2020:

-Zone.college, Zwolle
-Zone.college, Almelo
-Helicon Opleidingen, Boxtel
-Helicon Opleidingen, Nijmegen

Hoog niveau

Tijdens de wedstrijd leggen de deelnemende scholieren een tuin aan van circa 25 m2, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie en samenwerken enzovoorts. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau.

De opbrengst is ook groot: de wedstrijd biedt studenten een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor de school en de opleiding.

EuroSkills

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. Op zaterdag 15 februari maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team gaat deel uitmaken van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat in september deelneemt aan de Europese kampioenschappen beroepen, EuroSkills 2020 in Graz, Oostenrijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties