Bloem en Blad Bloemen en planten Fleuroselect reikt zes gouden medailles uit voor noviteiten 2019

  Fleuroselect reikt zes gouden medailles uit voor noviteiten 2019

  0

  Fleuroselect reikt zes nieuwe Gold Medals uit. De bekroonde variëteiten zijn vanaf 2018 voor de producent en vanaf 2019 in de handel verkrijgbaar.

  Fleuroselect, de internationale organisatie voor de sierteeltindustrie, kent een Gold Medal toe aan nieuwe plantensoorten die getest zijn door onafhankelijke juryleden uit de sector op proefvelden in Europa. De bekroonde planten zijn een doorbraak op het gebied van veredeling en schoonheid ten opzichte van reeds bestaande variëteiten.

  Begonia semperflorens F1 Fiona Red

  Begonia semperflorens F1 Fiona Red, veredeld door Takii Japan, is een krachtige kleurenexplosie; niet alleen in tuinen of de openbare ruimte, maar ook in potten of bakken. Deze semidubbelbloemige variëteit heeft sterke, rechtop bloeiende bloemen in een stralend rode kleur. Deze Begonia doet het uitstekend in de tuin, blijft lang doorbloeien en heeft goedgevulde, grote bloemen.

  Begonia semperflorens F1 Fiona Red.

  Calendula officinalis Calexis Orange

  Van Hemert & Co is erin geslaagd om een minicalendula voor professionele kwekers te veredelen. Calexis Orange heeft een gloednieuwe bloemvorm, en de dubbele cactusbloemen met opgerolde bloemblaadjes in opvallend oranje omringen het contrasterende donkerbruine hart. De plant is sterk, heeft een goede vertakking en een zeer goede houdbaarheid in de winkel.

  Calendula officinalis Calexis Orange.

  Dahlia hybrida Dalaya Amba

  Dankzij de grote, semidubbele donkerrode bloemen met een zwart hart is de Amba van Selecta one de ultieme plant voor tuinmeditatie. Dalaya Amba is snel op te kweken, heeft weinig groeiregulatoren nodig en is meeldauwresistent. Dankzij de grote bloem en de goede houdbaarheid in de winkel schept deze Dahlia eveneens hoge verwachtingen op retailniveau. Deze winnaar heeft weinig onderhoud nodig en lokt bijen naar de tuin.

  Dahlia hybrida Dalaya Amba.

  Petunia x hybrida Success! HD Rose Star

  Benary heeft de eerste genetisch compacte Grandiflora-petunia met een sterrenpatroon geïntroduceerd: Petunia x hybrida Success! HD Rose Star. De plant heeft een grote hoeveelheid bloemen met een bijzonder kleurenpatroon.

  Petunia x hybrida Success! HD Rose Star.

  Osteospermum ecklonis Enrico

  Een hele zomer bloemen, dat was het doel van Dalina tijdens het veredelingswerk aan deze crèmewitte Osteospermum. In vergelijking met andere dubbelbloemige Osteospermums is Enrico een bloemenweelde. De plant bloeit veel langer, het hele seizoen door. Enrico doet het uitstekend in een koeler klimaat zoals dat van Noord-Europa, en ziet er goed uit in potten, op het terras en in de tuin. De bloemen sluiten zich niet in het donker of als het kouder wordt.

  Osteospermum ecklonis Enrico.

  Zinnia elegans Queeny Lime Orange

  Zinnia elegans Queeny Lime Orange van Hugo Dittmar combineert zacht oranje met trendy limoengroen. Queeny Lime Orange bloeit continu en ziet er spectaculair uit in de tuin én als snijbloem in een boeket. Deze noviteit wordt ongeveer 80 cm.

  Zinnia elegans Queeny Lime Orange.

  Bron en foto’s: Fleuroselect

   

  Reageer op dit artikel

  avatar