De Boomkwekerij Nieuws FloraHolland-oplichter Mohammed G.M. niet in hoger beroep

  FloraHolland-oplichter Mohammed G.M. niet in hoger beroep

  0

  De medewerker, die Royal FloraHolland voor €4,3 miljoen oplichtte, gaat niet in hoger beroep tegen de strafeis van de Haagse rechtbank. De straf die de rechter aan Mohammed G.M. oplegde is daardoor onherroepelijk.

  Mohammed G.M. had tot gistermiddag 17:00 uur de tijd om beroep aan te tekenen tegen de straf die ruim twee weken terug werd opgelegd. Hij deed dat niet, laat de Haagse rechtbank weten.

  In een reactie zegt Michel van Schie, woordvoerder van Royal FloraHolland, dat dat het goed is dat er geen hoger beroep komt. „Wij hebben al eerder aangegeven dat we tevreden zijn met de uitspraak van de rechter. We hebben ook liever dat we dit soort zaken achter ons kunnen laten. Met een hoger beroep zou alles weer opnieuw beginnen. Wat dat betreft is het goed dat er geen hoger beroep komt.”

  De advocaat van Mohammed G.M. is kort in zijn commentaar. „Geen reactie”, laat Sidney Smeets weten.

  Oplichting en witwassen

  Het feit dat er geen hoger beroep komt, betekent dat Mohammed G.M. een bedrag van € 4.381.349,- volledig moet terugbetalen aan de veiling. Hij is bovendien veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

  Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf van de 28-jarige FloraHolland-medewerker zijn ook bijzondere voorwaarden verbonden waaronder een ambulante behandelverplichting voor zijn gokverslaving en een verbod op deelname aan kansspelen. Verder moet Mohammed G.M. medewerking verlenen aan het Openbaar Ministerie om ervoor te zorgen dat tegoeden op gokaccounts worden overgemaakt naar Royal FloraHolland. Mohammed moet ook de proceskosten van Royal FloraHolland betalen. Die kosten worden overigens geschat op nihil.

  De straf die de officier van justitie aan Mohammed G.M. oplegde, was overeenkomstig de eis van de officier van justitie. De rechter was van mening dat hij zich schuldig maakte aan oplichting en witwassen.

  Lees hier meer over het vonnis van de Haagse rechter.

  Lees hier meer over de rechtszaak tegen Mohammed G.M.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar