Floriade Almere begint langzaam vorm te krijgen

Nog twee jaar tot de opening van de Floriade in Almere en langzaam begint het ontwerp zichtbaar te worden. Op papier vorderen de plannen, in de praktijk moet er echter nog veel gebeuren.

De Groene Stad is niet alleen het thema van de Floriade 2022, het evenement wordt ook daadwerkelijk opgebouwd als wijk van een stad. Of zoals een wijk er volgens de grondleggers van De Groene Stad uit zou moeten of kunnen zien.

„Hoe het groen er in een wijk uit moet zien, is natuurlijk geen exact gegeven, maar in een stad heeft groen een belangrijke rol. Niet alleen omdat het mooi is, maar omdat groen ook functioneel is”, vertelt Niek Roozen. Zijn bureau maakt de beplantingsplannen en hij is onderdeel van het groenteam dat verantwoordelijk is voor de invulling van het groen binnen de Floriade.

Het groenteam van de Floriade Almere. Vlnr Niek Roozen, Jaap Smit en Christiaan Pfeiffer. (Foto: Ketura Sikken)
Beplanting

Naast Roozen zitten verder Christiaan Pfeiffer en Jaap Smit in het groenteam. Pfeiffer zit in het team namens de gemeente Almere, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het groen. Smit is als dendroloog verantwoordelijk voor de selectie van planten en hij is het aanspreekpunt voor de beplanting.

Komende weken moeten de beplantingsplannen worden afgerond. De bedoeling is dat de heesters en vaste planten dit najaar de grond in gaan. „Iets later dan we zouden wensen, want de volle wenselijke groeiseizoenen halen we dan net niet”, verklaart Smit. „Maar door in het najaar te planten, kunnen de wortels wel goed aanslaan, waardoor 2021 ten volle als groeiseizoen kan worden benut.”

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 4 of in het digitale magazine (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties