Florian en Ueli nieuwe gasthoofdredacteuren

    De mannen van the Wunderkammer, in goed Nederlands curiositeitenkabinet, vormen het nieuwe gasthoofdredacteursduo van Bloem&Blad. Florian Seyd en Ueli Signer volgen hiermee Pim van den Akker op, die de redactie drie maanden ter zijde stond.

    Ze moesten er even over nadenken, want ze hebben het heel druk. Maar ze vonden het ook een eer als ‘eerste buitenlanders’ gasthoofdredacteur van Bloem&Blad te worden. En dus tonen Florian Seyd, van oorsprong Duitser, en Ueli Signer, die in Zwitserland opgroeide, de komende maanden hun werk en visie op het bloemenvak.

    Natuur als leermeester
    Florian (links op foto) en Ueli noemen de natuur hun grote inspiratiebron en leermeester. De naam van hun bedrijf ’the Wunderkammer’ staat niet voor niets voor een verzameling rariteiten uit de natuur. Die verzameling omvat niet alleen heel veel planten, maar ook schelpen, stenen, koralen, mineralen, vlinders en (loop)vogels. Ook het werk van Florian en Ueli is heel natuurlijk; de bloemen moeten het doen. Dat is onder meer te zien in de komende Bloem&Blad, die op 19 januari verschijnt. Nieuwsgierig? Bekijk dan hier vast het filmpje van de voorbereidingen.

    Foto: James Stokes