Bloem en Blad Floriënt Express introduceert boeketten met ecologische footprint

  Floriënt Express introduceert boeketten met ecologische footprint

  0

  Floriënt Express gaat twee boeketten leveren waarvan de ecologische footprint is berekend. Een aantal partijen, waaronder Frederique’s Choice, Benefits of Nature en kwekers hebben hiervoor de handen ineengeslagen.

  Bloemen reizen vaak te lang de hele wereld over. Dat is niet goed voor de bloemen, maar ook niet goed voor het milieu, stelt Floriënt Express. Frederique’s Choice (exclusief verkrijgbaar bij Floriënt Express) wil de keten van de bloemenkweker naar de vaas zo kort mogelijk houden. Daarom heeft dit bloemenmerk en Benefits of Nature in samenwerking met zeven andere partijen van twee boeketten (met rozen en met gerbera’s) een footprint laten berekenen. Uiteraard met als doel dat alle betrokken partijen zo duurzaam mogelijk produceren en de keten zo kort mogelijk houden. De footprint is berekend aan de hand van een aantal indicatoren, zoals waterverbruik, licht en transport.

  Partners

  Bijzonder aan dit project is het feit dat elke partij, van kweker tot binderij, wordt meegenomen. Tot nu toe werd slechts een schakel in de keten gecertificeerd of kreeg een duurzaamheidsscore, aldus Floriënt Express. De bij het project betrokken partners zijn: gerberakwekerij Reijm Nieuwerkerk, rozenkwekerij Timaflor (Kenia), Fresco Flowers, Continental Floral Greens (VS), Farid (Spanje), Adomex, Bloemengroothandel Kempers, Frederique’s Choice en Benefits of Nature.

  Bron en foto: Floriënt Express