Vakblad voor de Bloemisterij Het vak De FlowerTrials noviteiten van vrijdag 9 juni

  De FlowerTrials noviteiten van vrijdag 9 juni

  0

  Afgelopen vrijdag is de special van de FlowerTrials verschenen in het Vakblad voor de Bloemisterij. De afgelopen jaren bood het vakblad de deelnemers in de papieren uitgave de ruimte om een van hun noviteiten voor het voetlicht te brengen. Deze service is vanaf dit jaar verplaatst naar de website. Vandaag de laatste opsomming.

  59 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2017 het nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Dat zijn zeven veredelaars meer dan in 2016. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 13 tot en met 16 juni.

  Butterfly Garden: Lavandula stoechas ´Noble Summer´
  Lavandula stoechas ´Noble Summer´ is een zeeer vroeg bloeiende variant met donker violet kleurende bloemaren onder grote vleugels. De snel groeiende plant produceert een goede vertakking en een ruige opbouw. De bloei is niet alleen vroeg, maar blijft ook continu doorgaan.

  Lavandula stoechas ´Noble Summer´

  BOCK Bio Science: Helleborus
  De Helleborus klonen van Bock bieden de mogelijkheid om binnen 6-9 maanden een uniform en groeikrachtig gewas te telen, dat eind oktober al kan bloeien. Het brede assortiment zet met zuiverwitte, roze en rode bloemen kleurrijke accenten, en omvat rassen die geschikt zijn voor potmaten van 6 tot 18 cm.

  Hellebore

  Danziger: Bidens Pretty in Pink
  Pretty in Pink is  de nieuwste toevoeging aan de nieuwe generatie Bidens van Danziger. De plant heeft een bijzondere plantopbouw.  Wat plantopbouw zijn er zowel compacte als meer groeikrachtige variëteiten met een breed scala aan kleuren in de Bidens-serie.

  Bidens - Pretty in Pink

  Florensis: Phlox Popstars
  Deze nieuwe phlox serie maakt indruk met z’n unieke bloemvorm en bestaat uit alleen maar felle en opvallende kleuren. Deze eenjarige plant is een geweldig nieuw item voor gebruik in hanging baskets en containers. Popstars is van nature compact en vertakt zeer goed. Verder is deze soort zeer hitte tolerant.

  Phlox Popstars

  Floricultura: Phalaenopsis ‘Sunshower’
  Phalaenopsis ‘Sunshower’ heeft een heldere gele kleur die direct aan zonlicht doet denken. Met zijn bloemen van minimaal 10 centimeter heeft dit ras een geweldige mooie uitstraling.

  Phalaenopsis 'Sunshower'

  Jonge Planten Grünewald: Thunbergia ‘Sunny Susy’
  De Sunny Susy is de naam van de lijn waaraan het afgelopen jaar 3 nieuwe kleuren zijn toegevoegd. In totaal bieden we nu 9 verschillende kleuren aan, die in het assortiment voor ieder wat wils biedt.

  Thunbergia 'Sunny Susy'

  HilverdaKooij: Echinacea MOOODZ Satisfy
  MOOODZ Satisfy heeft een prachtige intense oranje/rode kleur en geeft een volle plant met veel uitlopers. De serie is te telen in 12 tot 13 weken en bloeit van juni tot oktober.

  Echinacea MOOODZ® Satisfy

  Sakata: Ranunculus Bloomingdale II
  Bloomingdale II is de nieuwe generatie van de populaire Bloomingdale serie. Bloomingdale II is zeer uniform en beschikbaar in 7 kleuren, is zeer uniform en heeft een compacte plantbouw. De nieuwe serie heeft minder PGR nodig en alle kleuren bloeien gelijktijdig.

  Ranunculus Bloomingdale II

  Koppe: Beleaf
  De Beleaf Collectie heeft uiteenlopende kleuren. Het zijn goed houdbare blasbegonia’s. Vorig jaar zijn Asian Tundra en Forest Stream geïntroduceerd.

  bladbegonia Beleaf

  Sion: Pulsation
  Met zijn speciale gele kleur heeft Pulsation een enorme aantrekkingskracht. Dit aantrekkelijke ras is dan ook een perfecte aanvulling op ieder assortiment! Kenmerkend is de bijzondere bloemtekening, bloemvorm en uitstekende houdbaarheid.

  Pulsation

  Prudac: Compact tomato Ponchi

  Compact tomato Ponchi

  Volmary: Dahlia ‘Lubega Power Tricolor’

  De rood-geel-wit-gekleurde kleur is een noviteit in de ‘Lubega Power’-serie. De bloemen zijn groot en goed gevuld en de groei is krachtig met stabiele, korte stelen en een vroege bloei. Geschikt voor potmaat 15-19 cm.

  Dahlia 'Lubega® Power Tricolor'

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar