Teken je tuin en Forever&Ever in innovatieve top 100

Forever&Ever, het bedrijf achter de gelijknamige tuinhortensia, staat in de top 100 van meest innovatieve bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Ook Teken je tuin staat in de top 100.

Volgens de jury is het bedrijf goed op weg om het gebruik van chemische middelen te verminderen. „Op hortensia’s van Forever&Ever zijn geen schadelijke chemische residu’s meer aanwezig, zo blijkt uit onafhankelijke testen. Daarmee wordt ingespeeld op de groeiende internationale behoefte aan gifvrije planten”, schrijft de jury. Forever&Ever ziet hierin een bevestiging dat investeren in duurzaamheid loont.

Technische innovaties in lijst
In de top 100 staan ook bedrijven met andere innovaties. Zo staat MultiToolTrac erin met de eerste tractor ter wereld die volledig elektrisch is aangedreven. Het is een werktuigendrager die tevens onbemand kan rijden middels gps.

Tekenjetuin heeft een handig online ontwerpprogramma waarmee de consument zijn eigen professionele en complete tuinontwerp maakt. Vervolgens kan de consument aan een hovenier worden gekoppeld. In Tuin en Landschap 16/17 verscheen een artikel over het tekenprogramma.

De Biomassa Doe-Het-Zelf site zorgt voor betere beschikbaarheid van biomassa. Aanbieders van reststromen kunnen deze melden op de website BiomassaDHZ.nl. Verwerkers kunnen er op zoek naar aanbod.

De Laevo is een draagbare rug- en borststeun, die voorovergebogen werk en bukken verlicht. Bij het gebruik van de Laevo neemt de fysieke belasting bewezen af.

De exacte notering van de MKB Innovatie Top 100 2015 wordt 1 oktober bekendgemaakt.