De Boomkwekerij Xylella Four Oaks: Italiaanse stands uitverkocht ondanks Xylella-angst

  Four Oaks: Italiaanse stands uitverkocht ondanks Xylella-angst

  0

  Op de Four Oaks Trade Show was weinig te merken van een Britse afkeer van Xylella-waardplanten uit Italië.

  Een groot aantal Britse kwekers en tuincentra verklaart wel dat ze geen waardplanten meer importeren uit gebieden waar Xylella voorkomt, zoals Zuid-Italië. Sommige Britten keren zich helemaal af van import uit Italië.

  Desondanks had Four Oaks dinsdag en woensdag nieuwe deelnemers uit Italië. Ook waren de Italiaanse stands tijdens de Engelse vakbeurs al snel weer uitverkocht, net als voorgaande jaren, aldus beursorganisator Pat Coutts. „Ze maken in ons land veel lawaai om Xylella en planten uit Italië, maar dat is onzin. De verkoop ging hier gewoon door zoals anders.”

  Extra controle plantenpaspoorten

  Wel was er extra controle op Xylella-waardplanten voorafgaand aan Four Oaks. Fytosanitaire inspecteurs van het ministerie DEFRA controleerden op aanwezigheid van benodigde plantenpaspoorten. „Ze inspecteren hier altijd al voor de show”, aldus Coutts, „omdat de show is op een handelskwekerij.”

  Foto: Four Oaks

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar