Fout in business-to-businessvoorwaarden VHG

De Algemene Business-to-businessvoorwaarden voor leden van Branchevereniging VHG bevat een fout. De voorwaarden bevatten een verouderde bepaling die moet worden aangepast.

Lid 4 van artikel 10 (Betaling/niet-tijdige betaling) stelt dat buitengerechtelijke incassokosten worden berekend op basis van het rapport Voorwerk II en worden vermeerderd met €25 registratiekosten. De verwijzing naar dit rapport sluit echter niet aan op de huidige wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen problemen ontstaan bij het terugvorderen van buitengerechtelijke kosten. Een aanpassingsvoorstel ligt inmiddels ter besluitvorming aan de VHG Ledenraad voor.

Advies
Om herhaling van een dergelijke fout te voorkomen is het advies om vanaf nu uitsluitend te verwijzen naar het geldende wettelijke regime en niet meer te verwijzen naar één of meerdere specifieke regelingen.

Zodra de VHG Ledenraad heeft ingestemd met het aanpassingsvoorstel worden leden daarvan in kennis gesteld en zullen de aangepaste business-to-businessvoorwaarden beschikbaar zijn. Naar verwachting zal dat uiterlijk voor vrijdag 21 juni plaatsvinden.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties