Tuin en Landschap nieuws Timmermans wil meer groene ruimte in Europese steden

Timmermans wil meer groene ruimte in Europese steden

0

Frans Timmermans wil Europa massaal herbebossen en meer groene ruimte in Europese steden. Dat zei hij dinsdag tijdens de hoorzittingen in het Europees Parlement waarin kandidaat-commissarissen door EU-parlementariërs werden ondervraagd. Timmermans wordt waarschijnlijk per 1 november vicevoorzitter van de Europese Commissie met  klimaatbeleid in zijn portefeuille.

Timmermans sneed een aantal onderwerpen aan die specifiek van belang zijn voor de groene sector. Zo wil hij Europa op grote schaal herbebossen en veel meer ruimte voor groen in de steden. Ook wil hij een ambitieuze biodiversiteitsstrategie voor 2030 die op of voor de VN-top in China volgend jaar oktober moet worden gepresenteerd.

Green Deal
De beoogde klimaatcommissaris van de Europese Commissie wil binnen honderd dagen een Europese ’Green Deal’ vaststellen. Hierin komen onder meer plannen voor een energietransitie, omvorming van de landbouw, uitstoot van broeikasgassen en de overgang naar een circulaire economie.

Vorig artikel
Volgend artikel
Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

Reageer op dit artikel

avatar