Fusie tussen Van Veen Gerbera en Barendse Gerbera’s

  Met ingang van 1 januari 2021 fuseren Van Veen Gerbera en Barendse Gerbera’s. Het samengaan van de twee Westlandse familiebedrijven zorgt voor de benodigde groei, een efficiëntieslag en verdere specialisatie van taken. Alle minigerbera’s worden afgezet via Colours of Nature.

  In het verleden hebben de betrokken families Van Veen, Groenewegen en Barendse jaren samengewerkt en gepionierd in de gerberateelt.

  Barendse Gerbera’s wordt gerund door Peter Barendse. In 2008 is geïnvesteerd in een gloednieuw bedrijf van bijna 3 ha in Naaldwijk, voorzien van alle moderne teelttechnieken. Barendse is lid van coöperatie Summit Gerbera, waarbinnen zijn grootbloemige rassen worden vermarkt. Naar verwachting schakelt Barendse in 2022 naar minigerbera’s.

  Van Veen Gerbera heeft kassen op twee locaties in De Lier, Hofzichtlaan (6 ha) en Kasteelweg (3,3 ha.). Het bedrijf van de families Van Veen en Groenewegen teelt van een beperkt sortiment minigerbera’s grote volumes voor de grootschalig inkopende klant. Van Veen Gerbera is lid van Colours of Nature. Ronald van Veen is sinds januari 2019 voorzitter en ‘het gezicht naar buiten’ van deze Nederlandse coöperatie van minigerbera telers, die samen ruim 30 ha in productie hebben. Hieronder een bedrijfsfilm van Van Veen Gerbera.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel
  Roel
  9 maanden geleden

  Succes !