Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Fysieke klok betekent niet per se fysieke aanvoer bij VRM

  Fysieke klok betekent niet per se fysieke aanvoer bij VRM

  0

  De fysieke klok is belangrijk voor Veiling Rhein-Maas (VRM) dat onder leiding staat van interim directeuren Franz-Willi Honnen en Cees Hoekstra. De veiling sluit de ogen echter niet voor digitale ontwikkelingen. Voorzichtig wordt nagedacht over vandaag voor morgen veilen. „Maar we gaan niet in drie seconden van 0 naar 100 km per uur.”

  Sinds Ruud Knorr per 1 januari 2017 vertrok wordt de veiling gerund door interimmers. Sinds september vorig jaar zijn dat Franz-Willi Honnen, die afgelopen jaren Geschäftsführer Blumen&Pflanzen bij Landgard was en Cees Hoekstra, die hiervoor als manager Digital Auctioning bij RFH actief was. Een van de opdrachten die ze hebben is om dit jaar met de hr-afdelingen van de moeders Landgard en Royal FloraHolland (RFH) een vaste directie samen te stellen.

  Honnen verzekert dat het gaat lukken. De directie wordt volgens het ’vierogenprincipe’ – twee directeuren – samengesteld. Dit principe hanteert de joint venture veiling sinds het begin in 2010. Honnen: „Ik ben 66. Ik wil dit jaar nog werken en dan ga ik met pensioen.” En Hoekstra? Wordt hij een van de twee vaste directeuren? „Dat is niet aan mij, maar aan de aandeelhouders”, luidt zijn voorzichtige antwoord.

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Uw voordelen

  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar Tuin en Landschap
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift Tuin en Landschap
  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar