De Boomkwekerij Garden Trials and Trade ‘smaakt naar meer’

  Garden Trials and Trade ‘smaakt naar meer’

  0

  Beursorganisator Jos van Lint kijkt ‘heel erg tevreden’ terug op de eerste editie van Garden Trials and Trade. „Dit smaakt naar meer.”

  Waar bij andere evenementen eerst nog een evaluatie nodig is om te bepalen of er een vervolg komt, lijkt dat nu niet nodig, aldus Van Lint. Het resultaat en de reacties zijn dusdanig positief dat er eerder aandrang is om het initiatief – van het Greenport Business Center en de Stichting Vakbeurs – een volgende editie op te schalen.

  „Je zag het al bij het opbouwen dat de deelnemers er zin in hadden. Dat enthousiasme is vaak de sleutel tot succes. Toch was het spannend om te zien hoe het zou uitpakken. We beseffen ons dat veel mensen niet alleen voor onze beurs naar Nederland komen. Maar als we de hoge kwaliteit van het bezoek en het hoge percentage buitenlandse bezoekers zien, dan overtreft dat onze stoutste dromen.”

  Uiteraard zijn er verbeteringen mogelijk, erkent Van Lint. Zo verdient de publiciteit rond de beurs meer aandacht.

  Plantarium uithollen

  Van Lint is niet bang dat Garden Trials and Trade Plantarium zal uithollen. Op de beurs reageerden verschillende bezoekers en deelnemers dat Garden Trials and Trade een prima vervanging is voor Plantarium (lees meer daarover in De Boomkwekerij van vrijdag 22 juni). „Het kan zijn weerslag hebben op Plantarium, maar je moet het zien als een aanvulling. Dit is een event dat het accent zet op één van de kernwaarden van Plantarium: de noviteiten. Voor de Stichting Vakbeurs staat het aandacht geven aan vernieuwing in het vak centraal. En dat kan op meerdere momenten in het jaar. Ik zie het niet als een bedreiging; het is een verbreding van het keuzepalet voor het vak. Uiteindelijk behoort het allemaal tot de Plantariumfamilie waarbinnen vanuit één koker het beleid wordt bepaald.”

  Wim du Mortier
  Wim du Mortier, coördinator Hortipoint Mediaproducties

  Reageer op dit artikel

  avatar