Gardenista 2020 zoekt tuinontwerpers en hoveniers

Gardenista 2020 vindt plaats van 20 t/m 24 mei bij Kasteel Ophemert. Ook volgend jaar is er weer plaats voor tien showtuinen.

Showtuin Arjan Boekel Gardenista
Tuinarchitect Arjan Boekel won op Gardenista 2019 goud met zijn showtuin TWEEDE NATUUR – een groene habitat.

Hoewel de eerste editie van Gardenista afgelopen mei geen zwarte cijfers heeft opgeleverd, ziet de organisator Groei&Bloei het evenement toch als een succes. 15.000 bezoekers trok de eerste editie. Daarnaast was de respons van de bezoekers, de standhouders en toeleveranciers overwegend positief.

Tien showtuinen
Ook op Gardenista 2020 is er weer ruimte voor tien showtuinen van tuinontwerpers en hoveniers. Net als afgelopen editie zullen die zowel in het voortraject als tijdens de beurs beoordeeld worden door een vakjury. Die blijft nagenoeg hetzelfde: beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet, Brits tuinontwerper Andrew Wilson en tuinontwerper Iverna Zaalberg zullen onder leiding van voorzitter Cor van Gelderen van plantentuin Esveld de showtuinen beoordelen.

Tuinontwerpers en hoveniers die een tuin willen maken op Gardenista kunnen zich dit najaar aanmelden bij Wilma Walenberg (walenberg@groei.nl). Uniek aan Gardenista is, dat wanneer het ontwerp het fiat heeft van de jury, direct kan worden begonnen met de aanleg van de tuin bij Kasteel Ophemert.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties