Vakblad voor de Bloemisterij Corona ’Gebruik crisis om nieuwe wegen in te slaan’

  ’Gebruik crisis om nieuwe wegen in te slaan’

  0

  De Nederlandse tuinbouw heeft in haar geschiedenis veel moeilijke tijden doorgemaakt: hoge gasprijzen, zware concurrentie uit het buitenland, de kredietcrisis, Ehec in de groenteteelt. Telkens is ze daar sterker uit gekomen. Zal dat nu ook weer zo zijn?

  Deze crisis is anders dan alle voorgaande edities. „De sierteeltketen is uitermate belangrijk voor onze economie. Daarom is het voortbestaan niet alleen de verantwoordelijkheid van de producenten, maar van de hele keten, banken en de overheid”, vindt Rudy Rabbinge, hoogleraar Duurzaam ondernemen bij Wageningen UR. „Echter, blindelings geld geven om faillissementen te voorkomen is niet slim. Je moet de crisis gebruiken om nieuwe wegen in te slaan. De overheid moet nauwer in contact staan met de bedrijfstak. Belemmeringen voor het ondernemerschap wegnemen, de infrastructuur verbeteren en nieuwe impulsen geven aan innovatie en onderzoek. Niet alleen pleisters plakken, maar ook de patiënt beter maken.”

  Lees het hele verhaal vrijdag in Bloemisterij 16 of nu meteen in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

   

  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar