Tuin en Landschap nieuws Geen steun Tweede Kamer voor onderzoek naar bladblazers

Geen steun Tweede Kamer voor onderzoek naar bladblazers

1

Een motie van de Partij voor de Dieren (PvdD) om onderzoek te laten doen naar schadelijke effecten van bladblazers is door de Tweede Kamer verworpen. Van de regeringspartijen stemde alleen de ChristenUnie voor het voorstel.

In eerste instantie wilde de PvdD oproepen tot een verbod op bladblazers. Dit in navolging van een verbod op tweetakt-motoren in Vlaanderen, en een negatief advies van de Duitse regering. Dit leidde echter tot veel commotie, waarna de partij de motie afzwakte tot alleen onderzoek naar schadelijke effecten van bladblazers.

Ook voor een onderzoek naar geluidsoverlast door bladblazers, effecten op luchtkwaliteit en negatieve gevolgen voor onder andere insecten bleek in de Kamer onvoldoende steun. Alleen SP, PvdA, GroenLinks, Denk en ChristenUnie stemden voor de motie.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
vullings Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
vullings
Gast
vullings

Jammer dat de Tweede Kamer er – nog – niet in meegaat.

Harken kan toch ook, en lijkt ook vaak sneller te gaan. En uiteraard gezonder, geen uitstoot, geen gehoorbeschadiging en een fantastische work-out (je spaart de sportschool uit).