Geen Tulpenpluktuin op de Dam in 2021

De tiende Nationale Tulpendag gaat niet gepaard met een pluktuin op de Dam in Amsterdam. Er is teveel onzekerheid vanwege het coronavirus. Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert een alternatief om zaterdag 16 januari 2021 de start van het tulpenseizoen onder de aandacht te brengen.

TPN stelt dat het organiseren van een groot evenement als de pluktuin door de stringente coronavoorwaarden grote risico’s kent. Tulpenbroeier Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN): „Tulpendag 2021 is de tiende, een jubileumeditie. Maar door de grote onzekerheid die COVID19 veroorzaakt, achten wij het niet reëel om rondom de start van het nieuwe tulpenseizoen een groot publieksevenement te organiseren. Er komen jaarlijks bijna 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af. We zijn daarom druk bezig met een coronaproof alternatief voor de 10e viering van de Tulpendag waarbij we het verbroederende en positieve karakter als ook de internationale uitstraling willen behouden.”

Geweldig idee als alternatief

Hoe de start van het nieuwe tulpenseizoen op 16 januari 2021 gevierd gaat worden is nog niet duidelijk. Smit: „Er is wel een geweldig idee waarvan de haalbaarheid wordt onderzocht. Binnenkort geven we meer duidelijkheid over de alternatieve invulling. Hoe dan ook hopen we 2020 snel te vergeten. We kijken reikhalzend uit naar een positief 2021 waarbij een nieuwe klap van COVID-19 ons hopelijk bespaard zal blijven.”

De TPN-leden, ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers, hebben volgens Smit een bijzonder zwaar tulpenseizoen achter de rug, voornamelijk veroorzaakt door het wegvallen van de export. „We zijn bloemisten, supermarkten, webshops en bloemenkramen in Nederland erkentelijk dat zij afgelopen voorjaar extra tulpenacties hebben georganiseerd. We hopen komend seizoen weer op de inzet van de detailhandel.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties