Gemeente Raalte wint Juichwilg

De Overijsselse gemeente Raalte is winnaar van de Juichwilg. Landschapsbeheer Nederland reikte de trofee op 4 oktober uit tijdens haar symposium ‘Het Landschap Ben Je Zelf’.

Raalte is er volgens de jury als beste in geslaagd de brug te slaan tussen burger en Brussel. De jury is enthousiast over de concrete resultaten op gebied van landschap in de gemeente, het innovatieve karakter van de projecten en de manier waarop Raalte betrokkenheid van bewoners bereikt en samenwerkt met andere organisaties in het landelijk gebied.

De Juichwilg is een bronzen knotwilg en gaat vergezeld van een geldprijs van 5.000 euro voor een landschapsproject. De gemeente Winterswijk werd tweede, Eindhoven en Dronten eindigden op een gedeelde derde plaats.

Criteria
De Juichwilg wordt jaarlijks uitgereikt aan een gemeente die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het landschap. Dit jaar stond het symposium van Landschapsbeheer Nederland in het teken van Europa met als motto: ‘Landschap als brug tussen burger en Brussel’.