Gemeenten ontvangen gratis boom Expo TCO

De gemeenten Buren, Hellendoorn, Neder-Betuwe, Waddinxveen en Wierden hebben afgelopen week een boom in ontvangst genomen van Expo TCO. De bomen werden vorig jaar tijdens de boomkwekerijbeurs in Opheusden geschonken.

Tijdens de tweede editie van Expo TCO konden gemeenten een boom in het sortimentsbos reserveren. De boom werd gratis ter beschikking gesteld en geplant, een gezamenlijke actie van Expo TCO en hoveniersbedrijf Van de Bijl & Heierman uit Opheusden.

Expo TCO 2014
De derde editie van de vakbeurs Expo TCO wordt op 1 en 2 oktober gehouden op het ijsbaancomplex aan de Bonegraafseweg 22 in Dodewaard. Geïnteresseerden, kwekers, groenvoorzieners, architecten en vertegenwoordigers van gemeentes worden uitgenodigd voor een bezoek aan de beurs. De beurs is geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Het thema Tree Energy staat ook in 2014 centraal. Door middel van een minisymposium wordt inhoud gegeven aan het belang van het bewust inzetten van groen in de leefomgeving.

In het centrum van de beurs komt het sortimentsplein dat wordt gevormd door het verkrijgbare sortiment bomen op de beurs. Alle gemeenten krijgen een uitnodiging om op het sortimentsplein een boom te komen tekenen, die vervolgens door de organisatie wordt geplant in de gemeente.

Onder toeziend oog van Jos van Lint van Expo TCO en Sjaak Deurloo van gemeente Waddinxveen planten medewerkers van Van de Bijl & Heierman de geschonken boom.

Het energielabel laat zien welke bijdrage bomen leveren aan de opname van CO2.