Gewildgroei wint gedeelde tweede prijs Stad Challenge

Tijdens de Innovation Expo in Amsterdam zijn donderdag de winnaars van de Challenge Stad van de Toekomst bekendgemaakt. Tien genomineerden streden om drie geldprijzen en de eer.

Onder de genomineerden waren DakAkker en Gewildgroei. De Challenge Stad van de Toekomst heeft als doel om ideeën voor stedelijke vernieuwing tot leven te brengen. Een vakjury bestaande uit Daan Roosegaarde, Willemijn Verloop en Matthijs Bierman maakte de winnaars bekend.

Gewildgroei werd gedeeld tweede en moest de geldprijs van €10.000 delen. Gewildgroei staat voor ruimte geven aan spontane vegetatie, onder meer door de toepassing van opengewerkte tegels.

Eerste prijs
De eerste prijs ging naar Hemel(s) water van Albert Jansen. Dit project draait om het zuiveren van regenwater om het als drinkwater te gebruiken.

De publieksprijs ging naar BlueCity010. BlueCity010 is een ecosysteem waarin ondernemers in circulaire productie samenwerken en hun business case op elkaar aansluiten. Het einddoel is één grote gekoppelde productieketen die gebaseerd is op reststoffen, maar zelf geen afval genereert.