Gezamenlijke Floriade-inzending Amsterdam en Almere

De gemeenten Amsterdam en Almere gaan op de Floriade Expo 2021 een gezamenlijk paviljoen realiseren. Thema van de inzending is ‘De stem van de natuur in stedelijke ontwikkeling’. Behalve het paviljoen wordt een kavel ingericht en vinden er activiteiten in en rondom het paviljoen plaats.

Het paviljoen is een modulaire productie van biobased bouwmaterialen. Hiermee wordt een relatie gelegd met lokale productie, de grote bouwopgave van de steden en de nieuwe relatie van mensen met de natuur.

In aanloop naar de Floriade vinden in beide steden activiteiten plaats onder de naam ‘We make the city green’. Dit programma wordt uitgewerkt door Avanti in Almere en Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tweede leven

Het paviljoen krijgt na afloop van de Floriade een tweede leven. Het wordt in twee delen gesplitst waarbij één deel in IJburg Strandeiland in Amsterdam komt en één deel in Almere Pampus.

De kosten voor de inzending en het programma bedragen €2 miljoen. Het bedrag wordt gelijk verdeeld tussen Amsterdam en Almere. De gemeente Almere zal het bedrag dekken vanuit bestaande budgetten voor de Floriade. Het gaat om een deel van de budgetten van ‘Making of’, de projectorganisatie en het communicatiebudget.

€12,3 miljoen extra

Vorige week werd bekend dat de Floriade Almere 2022 BV aan de gemeente Almere een bedrag van €12,3 miljoen extra vraagt. Dit is minder dan het bedrag van €15 miljoen dat eerder bekend werd. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om het gevraagde bedrag beschikbaar te stellen. Daarvan komt €900.000 ten laste van de risicoreservering van het project. €11,4 miljoen komt ten laste van het begrotingsresultaat van 2021.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties