Vakblad voor de Bloemisterij Corona Goede bestemming voor doorgedraaide bloemen

  Goede bestemming voor doorgedraaide bloemen

  2

  De sierteeltsector is dinsdagochtend 17 maart een gezamenlijke actie begonnen om hulpverleners een hart onder de riem te steken. In samenwerking met de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten en Bloemenbureau Holland geven medewerkers van bloemenveiling FloraHolland bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk bloemen af om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus.

  Per dag worden bij FloraHolland gemiddeld meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Op maandag 16 maart bleef een historisch percentage van 50% van de aanvoer onverkocht. Met de actie wordt van een nood een deugd gemaakt en wil de Nederlandse sierteeltsector de hulpverleners een hart onder de riem steken en dank en waardering tonen.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  2
  Reageer op dit artikel

  avatar
  2 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  2 Comment authors
  SjaakBartel Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Bartel
  Gast
  Bartel

  Geweldig dat de bloenen aan de zorgvepleging wordt uitgedeeld, maar het stoort me wel dat het schoonmaakpersoneel nergens wordt genoemd.
  Ik zou neer aandacht willen voor deze hardwerkende, vaak onderbetaalde en opgewaardeerde sector. Stel je voor dat zij hun werj niet meer zouden doen….dat zouden ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere panden vervuilen!!
  Zouden jullie daar meer aandacht, de aandacht die ze verdienen, aan kunnen/willen schenken?
  Ik steek ze alvast een hart onder riem, deze (ook) onmisbare groep.
  Met vriendelijk groet,
  Mevr. Bartels
  Amsterdam

  Sjaak
  Gast
  Sjaak

  Prima. Breng ook eens een bloemetje naar Bruins, hij kan een oppepper the ook goed gebruiken.