Gouden Klavertje Vier voor band die nooit lek gaat

Het Gouden Klavertje Vier van GroenTechniek Holland gaat naar de band die nooit lek gaat. De Michelin X Tweel Turf radiaal band zonder lucht werd ingezonden door John Deere-dealers Kraakman Perfors & GroeNoord.

De band zonder lucht heeft niet alleen het voordeel dat hij niet lek kan, de band is ook immuun voor scherpe objecten. Verder absorbeert hij schokken en gaat drie keer langer mee dan een luchtband. Ook heb je nooit last van ongelijke bandenspanning.

Elektrische onkruidbestrijding
Op een gedeelde tweede plaats eindigden de Rootwave Pro en de Xpower. Beide bestrijden onkruid met een elektrische schok. De Rootwave Pro is daarbij een handgedragen apparaat voor toepassing op lastige plekken. De Xpower is bedoeld voor volvelds gebruik achter een trekker.

De Farmtrac 20E van het Belgische Herco machinery eindigde op de derde plaats. Deze elektrische tractor doet niet onder voor tractoren met brandstofmotor en is eenvoudig oplaadbaar via het stopcontact.

Publieksprijs
Dit jaar werd ook voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. Deze gaat naar de Luctor 332 van Hemos en Veldhuizen. Dit is een maaivoertuig dat dankzij zijn geringe breedte (1,77 m) snelwegbermen kan maaien vanaf de vluchtstrook, zonder een rijstrook af te kruisen.

Bekijk in ons digitale magazine alle elf noviteiten van GroenTechniek Holland.

Foto’s: Peter Bennink.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties