Gouden Klavertje Vier voor obstakelmaaikop

Verhart Groen is met de CleanMower obstakelmaaikop winnaar van het Gouden Klavertje Vier, de nieuwe innovatieprijs die is uitgereikt op GroenTechniek Hollandbeurs in Biddinghuizen.

De vakjury bekeek zo’n 90 ingezonden innovaties en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector.

De CleanMower maaikop wordt gemonteerd op de grasmaaier en afzonderlijk bediend vanuit de cabine. Hij maait in dezelfde werkgang als waarin met een ander maaidek het gras wordt gemaaid paaltjes, hekjes en obstakels mee.

De combinatie van twee werkgangen werkt kosten- en arbeidsbesparend omdat handmatig bosmaaien met 50% wordt gereduceerd. Het is volgens de jury daarom een ’slimme, kostenbesparende en arbeidsbesparende technische vinding voor veel professionals die werkzaam zijn in de openbare groene ruimte.’

De Groentechniek Holland beurs duurt nog tot en met donderdag 12 september. Ruim 150 fabrikanten, importeurs en dealers op het gebied van tuin- en parkmachines zijn er aanwezig.