Green Deal beterinhetgroen.nl ondertekend

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft op 1 december de Green Deal Beterinhetgroen.nl getekend. Deze website biedt vanaf zomer 2015 een overzicht van initiatieven op het snijvlak van groen en gezondheid.

Er is steeds meer bewijs dat natuur bijdraagt aan verbetering van gezondheid en welbevinden, maar veel burgers, patiënten en professionals uit de gezondheidssector weten groene gezondheidsinitiatieven in hun stad of wijk niet te vinden.

Dertien partijen uit de zorg-, sport-, natuur- en recreatiesector, die samen met de staatssecretaris de Green Deal ondertekende, bundelen daarom hun kennis, ervaring en netwerk in het project Beterinhetgroen.nl. Hierdoor wordt informatie over gezonde initiatieven in het groen beter toegankelijk. Het gaat hierbij om wandelfitgroepen, beweegprogramma’s in het park, coaching in de natuur of (wijk)gezondheidstuinen. Eenmalige initiatieven op het vlak van groen en gezondheid komen niet op de site.

De Rijksoverheid neemt de Green Deal Beterinhetgroen.nl op in de implementatie van de Rijksnatuurvisie en in de communicatie rondom het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid’. Informatie over het project Beterinhetgroen.nl is nu al te vinden op de website www.beterinhetgroen.nl, maar pas vanaf volgende zomer zullen de groene gezondheidsinitiatieven in Nederland op de site te vinden zijn.