Groenbeurs Green zoekt projecten met bomen in de hoofdrol

  Op de Belgische groenbeurs Green, die van 2 t/m 4 september plaatsvindt in Gent, wordt dit jaar weer de 1.2 TreeAward uitgereikt. Tot en met 6 augustus kunnen projecten worden ingediend waarin bomen de hoofdrol spelen.

  Tuinarchitect Robin Soeters en boomkwekerij De Bruyn wonnen in 2016 met dit project de tweede prijs. Quercus suber zijn hier beeldbepalend. (Foto: 1.2 TreeAward)

  Met deze wedstrijd wil Green het vakmanschap tussen de hovenier, de tuinarchitect en de boomkwekerij in de kijker zetten. Om de toepassing van bomen tot een succes te maken is een goede samenwerking tussen hen immers onontbeerlijk?

  Elke hovenier, tuinarchitect of boomkweker kan zich met een bestaand en gerealiseerd project inschrijven voor de 1.2. TreeAward. Nederlandse deelnemers zijn welkom, het project dient echter wel in België gerealiseerd te zijn.

  Drie categorieën
  In drie categorieën worden prijzen uitgereikt: een privaat project, een openbaar project (steden, gemeenten, enz.) en een semi-openbaar project (ziekenhuizen, woonzorgcentra, rusthuizen, scholen, parkings, enz.)

  De winnende projecten krijgen tijdens de beurs de 1.2. TreeAward 2018 uitgereikt. In 2016 reikte Green de prijs voor het eerst uit. De Nederlandse boomkwekerij Ebben won toen twee prijzen, lees hier het destijds verschenen artikel in Tuin en Landschap.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties