Tuin en Landschap nieuws Groen vakmanschap centraal tijdens tuinweekend Het Loo

Groen vakmanschap centraal tijdens tuinweekend Het Loo

0

Paleis het Loo organiseert op 5 en 6 september een tuinweekend. Overal in de tuinen worden verhalen verteld. De zondag staat in het teken van groen vakmanschap.

Paleis het Loo
(Foto: Paleis het Loo)

Hoveniers van Oranje
Zo komt tuinhistoricus Lenneke Berkhout die dag vertellen over haar passies geschiedenis en tuinieren. Een week daarvoor presenteert zij in het Academiegebouw in Groningen haar nieuwe boek Hoveniers van Oranje, Functie, werk en positie 1621-1732, waarin zij het werk van vijftig hoveniers en ander tuinpersoneel beschrijft die in dienst waren van de Oranjes.

Hoveniers van Oranje
De cover van het nog te verschijnen boek van Lenneke Berkhout.

Moestuinproject Apeldoorn
Hovenier Mart Nederhof is uitgenodigd om te vertellen over het moestuinproject bij het Havenpark in Apeldoorn. Deze moestuin is aangelegd op een braakliggend stuk terrein en wordt in samenwerking met de gemeente en diverse organisaties door vrijwilligers onderhouden.

Planten van herinnering
Op zaterdag is het thema planten van herinnering. Conservator van Paleis het Loo Renske Ek en tuinadviseur Willem Zieleman delen hun vakkennis over bloemen en planten uit Suriname en Indonesië.

Tuinweekend
Het tuinweekend vindt plaats op 5 en 6 september. Tickets kunnen besteld worden via de ticketshop van Paleis het Loo.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar