Groenambtenaar Ben Demmer (58) overleden

Ben Demmer, programmamanager Groen van de gemeente Borne, is afgelopen maandag overleden. Demmer (58) was, naast een bevlogen groenman, ook zeer actief met het uitdragen van kennis via verschillende kanalen.

Zo was Demmer een professional die een duidelijke mening had over groenzaken. Dankzij die mening en zijn kennis van zaken was hij regelmatig terug te vinden in de kolommen van Tuin en Landschap.

Bron: Tuin en Landschap 26, 2011.

Demmer was eerder in zijn carrière docent bij AOC Terra in Frederiksoord. Hier hield hij zich bezig met ontwerp, uitvoering en beheer binnen de vakgebieden particulier- en openbaar groen, landschap, bos- en natuurbeheer.

Later hield hij zich meer bezig met cultuurtechniek en werd hij actief lid van branchevereniging BSNC. Landelijk werd hij geprezen om zijn deskundigheid omtrent  kunstgras. Zelfs vertegenwoordigers van Arsenal kwamen in Borne kijken naar het kunstgras bij de plaatselijke sportvereniging.

Stek van

In Tuin en Landschap 14 van 2012 vertelde Demmer in de rubriek ‘Stek van’ over zijn favoriete plek, de Ottershagen in Borne. Hieruit blijkt dat Demmer erg van groen genoot, niet alleen als groenman in hart en nieren, maar ook als vogelaar en natuurliefhebber.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties