Groenblauw schoolplein voor basisscholen Alphen a/d Rijn

Basisscholen De Vroonhoeve en Het Vianova in Alphen aan den Rijn delen een gloednieuw groenblauw schoolplein. Wethouder Leo Maat opende het schoolplein op 8 november door een wormenhotel te onthullen.

groenblauw

Het schoolplein bevat naast het wormenhotel een moestuin, veel planten en bomen en eetbaar groen. Regenwater dat op het schoolplein valt wordt ondergronds opgevangen en kan later hergebruikt worden.

Fondsenwerving
Het plein kwam tot stand door een eigen initiatief van de scholen; met verschillende  fondsenwervingsacties zamelden ze €70.000,- in om het plein te realiseren. Verschillende partners zoals provincie, Hoogheemraadschap, tuincentrum de Bosrand en enkele boomkwekers sponsoren de tuin.

groenblauw

Kennis delen
De gemeente betaalde de beplanting, op voorwaarde dat de scholen hun opgedane kennis delen met andere scholen. In de week van de boomfeestdag, die komend jaar in Alphen aan den Rijn plaatsvindt, belegt de gemeente een speciale inspiratiebijeenkomst voor andere scholen om te laten zien hoe je een groenblauw schoolplein kunt realiseren.

Beeld: Niek van ’t Wout

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties