Groenbranche presenteert gezamenlijk trends 2015

Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, Bloemenbureau Holland en iBulb hebben de handen ineen geslagen. Gezamenlijk presenteren zij de Trends 2015 voor de groenbranche.

Individuele vertalingen van trends naar de groenbranche was de afgelopen jaren door krimpende budgetten voor de vier organisaties niet mogelijk. Daarom zochten Tuinbranche Nederland, VHG, Bloemenbureau Holland en iBulb samenwerking.

Door met een gelijk verhaal naar buiten te treden, versterken zij de boodschap en is de informatie voor de consument consistent. Vanaf 1 januari zullen de nieuwe trends in de consumentenmedia verschijnen.

Tijdgeest
De tijdgeest verandert en daarmee veranderen smaakvoorkeuren bij consumenten. Zelfs waarden kunnen hierdoor verschuiven. Uit deze ontwikkelingen ontstaan trends die een beeld geven van de smaak van de consument.

Met Bureau Nijman + van Haaster werden de trends doorvertaald naar specifiek de groene branche. Deze trends betreffen zowel binnen als buiten en bestaan uit de thema’s Unexpected Wild, Eco Luxe en The Happy Life.