Groene file

  Lekker, het is toch nog ff winters. Beetje koud, glad, binnen warm bij de kachel. Het oude jaar overdenkend en het nieuwe jaar overziend. Ondanks (of dankzij?) corona genoeg werk in de groensector. En als je dan toch bezig bent met zaken overdenken, denk je dan ook even aan al die kinderen in Moria, alleen, met voeten in het water in een koude tent? Waarvan er nog niet één in Nederland is aangekomen?

  Wat dacht je van nog meer deprimerend nieuws? Falend prikbeleid, leugens, toeslagenaffaire, leugens, racisme, viruswappies, meer leugens, rellen, corona, mislukte overheidsbesluiten, foute subsidies, meer foute overheidsbesluiten, meer leugens. En dan heb ik het niet over de ‘Divided States of America’, maar gewoon Nederland.

  En om maar eens een andere invalshoek te pakken. Als ik personeel nodig heb, dan zou ik liever een doorzetter uit Moria willen hebben, dan een ‘boze Hollandse jongere’ die na één dag rellen alweer thuis blijft zitten. Wat een ruggengraat! Of was er eigenlijk niet zoveel te rellen?

  ‘We zijn boos’. Boos op de regering, boos op de uitholling van zorg, onderwijs, politie en hulpverlening. Alleen geven de peilingen aan dat ‘we’ toch weer massaal op de VVD gaan stemmen. Sorry hoor, dan ben je niet boos, maar dom. Trap je ook in het trucje om kort voor de verkiezingen de maatregelen weer te versoepelen?

  Laat ik proberen toch positief te eindigen. Want – dank corona – er is meer belangstelling voor de eigen tuin, voor het park en in het weekend worden de (kleine, versnipperde) natuurgebieden afgesloten vanwege te druk. Maar daar hebben we een logische oplossing voor. Bij file op de snelweg is de oplossing altijd: meer asfalt. Dus bij file in het groen is de oplossing: meer natuur!

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties