Groene gevelpaneel voor studenten Urban Green development

Paul de Beer, wethouder stedelijke ontwikkeling en klimaatadaptatie van Breda, en vertegenwoordigers van idverde en Sempergreen droegen maandag 12 oktober een groene gevelpaneel over aan de studenten van Curio. De leerlingen volgen de nieuwe mbo-opleiding Urban green development.

Groene gevel
Vlnr Bob Schalken (Curio), wethouder Paul de Beer (gemeente Breda) en Christaan Bakker (Sempergreen) met de studenten die het bedieningspaneel overhandigd krijgen. Foto: Curio – Merel Janse

In augustus zijn de studenten gestart aan deze opleiding. Ze leren om toekomstige vraagstukken die verstedelijking met zich meebrengt op te lossen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om onderwerpen als alternatieve energie, hittestress, beplanting, wateroverlast, stadslandbouw, verminderen, stikstof en fijnstof.

De leerlingen leren echter ook hoe je van je balkon op vijf hoog toch een groene omgeving kunt maken. Ze gaan daarvoor zoveel mogelijk met echte bedrijfsopdrachten werken. Zo leren ze deze zaken in de praktijk aan te pakken.

Gemeente als praktijkopleider

De gemeente Breda is bezig de stad te vergroenen en voor Curio een belangrijke partner als praktijkopleider. De opleiding Urban green development duurt drie jaar. Na afloop ontvangen de studenten een mbo niveau 4 diploma. Inmiddels zijn vijftien studenten gestart met de opleiding.

Paul de Beer is enthousiast over het initiatief van Curio: „Over 30 jaar woont naar verwachting ook nog eens een groter deel van de bevolking in de stad. We moeten daarom nu anticiperen om het leefbaar te houden. Met bijvoorbeeld groene gevels kunnen we toekomstige veranderingen voor blijven. Deze opleiding draagt bij om met gekwalificeerde vakmensen onze beleidsplannen en de groene inrichting van steden uit te kunnen blijven voeren.”

Bedrijfsleven

Het groene gevelpaneel van Sempergreen dat werd overhandigd aan de studenten, is relevant studiemateriaal. Het is het systeem achter de groene gevel om deze levend te houden. Maar er zit ook een uitgebreid lesprogramma achter deze groene gevel. „We denken daar graag in mee. Zo leren de studenten direct denken en werken met materiaal uit de praktijk”, aldus Maykel Marcelis van idverde Realisatie. De groenvoorziener werkt al lange tijd samen met de groene opleidingen van Curio.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties