Groene Hotspot Event: Toekomstbestendig groen

Wellantcollege Houten organiseert, samen met vakblad Tuin en Landschap en Branchevereniging VHG, het Groene Hotspot Event ‘Toekomstbestendig groen’. Het event vindt plaats op donderdag 17 oktober op het Wellantpark in Houten. De inschrijving is nu geopend.

Het belang van klimaatadaptie en biodiversiteit blijft groeien naarmate de stedelijke gebieden in- en uitbreiden. Met slimme ideeën zoals natuurinclusief ontwerpen kan de natuur in de binnen- en buitenruimte bevorderd worden.

Het event is voor bedrijven, overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties die te maken hebben met de inrichting en beheer van de buitenruimte. Met verschillende workshops en een interactieve beurs doe je kennis op hoe je ontwikkelingen rondom klimaatadaptatie en biodiversiteit op een kansrijke manier, vanuit maatschappelijk en economisch belang, in kunt zetten.

Spuitlicentie verlengen

Ook heb je deze dag de mogelijkheid om een bijeenkomst voor de verlenging van je spuitlicentie te volgen. We verzorgen deze dag de kennisbijeenkomst Tuinaanleg en -onderhoud zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen. De workshop wordt gegeven door Margareth van der Horst, docente en adviseur Plant Care Education.

Klimaatverandering

Reinier van den Berg. (Foto: Hortipoint, Arno Engels)

Reinier van den Berg is specialist in klimaatverandering en benadrukt het belang van duurzaamheid. Zijn slogan is: de ander te groen af zijn. In zijn presentatie neemt hij ons mee in de gevolgen van de veranderende weersomstandigheden voor onze groene leefomgeving. Reinier heeft gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en specialiseerde zich in luchtverontreiniging. Hij is onder meer bekend van RTL Weer, het dagelijkse weerbericht van RTL 4.

Inschrijven voor dit event kan via de website van de Groene Hotspot Houten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties