Groene inrichting bij bezoek president Xi

  Boomkwekerij Ebben, FloraHolland en NL Greenlabel hebben zondag bij Kasteel Keukenhof in Lisse voor de groene inrichting gezorgd. Duurzame planten, bollen, heesters en bomen werden aangeplant voor het bezoek van de Chinese president Xi Jinping.

  Op uitnodiging van Koning Willem-Alexander bracht president Xi een staatsbezoek aan Nederland. Op landgoed Keukenhof kreeg de president een presentatie over de Nederlandse agrarische en groene sector.
  NL Greenlabel greep de gelegenheid aan om duurzaamheid en biodiversiteit in de buitenruimte onder de aandacht te brengen. Samen met Boomkwekerij Ebben en FloraHolland werden Hollandse planten, bollen, heesters en bomen aangeplant.

  Biodiversiteit

  De toegepaste planten zijn van lokale herkomst. Bovendien bevordert deze inrichting de biodiversiteit, doordat een grote variëteit aan insecten, vlinders en vogels wordt aangetrokken.
  NL Greenlabel wil zo laten zien dat groen een duurzame meerwaarde heeft. „Groen verhoogt de kwaliteit van leven en van ons leefmilieu, levert zuurstof en neemt CO2 op, en bevordert onze gezondheid.”

  Onder andere deze bomen van Boomkwekerij Ebben sieren de ingang naar kasteel Keukenhof.