Groene organisaties doen beroep op formatiepartijen

  Twaalf groene organisaties, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten en de Vlinderstichting, doen een dringend beroep op de coalitiepartijen om te investeren in natuur. „We kunnen ons geen vrijblijvendheid meer veroorloven, het belang van ons natuurlijk kapitaal is evident.”

  De twaalf organisaties hekelen in hun oproep het natuurbeleid van de afgelopen jaren. „Nederland kent een gebrek aan beleid gericht op verbetering van de slechte ‘staat van instandhouding’ waarin onze natuur zich bevindt.”

  Volgens de partijen is er relatief weinig geld nodig om bedreigde soorten er weer bovenop te krijgen. „Dat vereist dan wel politieke wil en de uitrol van een offensieve en actieve beschermingsstrategie.”

  Snippers natuur

  Volgens de groenorganisaties is er slechts €600 miljoen per jaar nodig om significante resultaten te bereiken. „Door onze snippers natuur te verbinden tot één netwerk van gebieden ontstaat er alsnog veerkrachtige en dynamische natuur.”

  De partijen pleiten ervoor „het natuurbudget weer op stoom te brengen en dit te combineren met budgetten vanuit sport, gezondheid en recreatie, om zo een brede, groene en gezonde infrastructuur in Nederland neer te leggen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties