Hortipoint Groene Sector Vakbeurs groeit in aanbod

Groene Sector Vakbeurs groeit in aanbod

0

Met 67 nieuwe exposanten ten opzichte van de vorige editie groeit de Groene Sector Vakbeurs nog steeds. Met name het aanbod in tuin- en parkmachines, verlichting en grootgroenvoorzieners breidt uit.

„Qua exposantaantal zijn we iets gegroeid, maar veel bedrijven pakken groter uit. Hierdoor is de beurs in vierkante meters groter dan de vorige editie”, zegt organisator Ramon Schlepers. Alle ‘groen’ segmenten zijn in 2018 uitgebreid vertegenwoordigd.

Tuin- en parkmachines

Na een korte afwezigheid keert Van der Haeghe terug op de Groene Sector Vakbeurs. Het bedrijf is in Nederland een van de grootste importeurs voor de tuin- en parkmerken Iseki, Ferris, Simplicity, Snapper, Solo, Hörger, ECO, Zacho, Köppl en G-Force. Andere bedrijven op het gebied van tuin- en parkmachines die terugkeren zijn onder meer MTD Products en Adler Arbeitsmaschinen.

Verlichting en groenvoorzieners

Door het aanbod van Burlight en Maretti Projectverlichting en het feit dat In-Lite Outdoor Lighting dit jaar niet als mede-exposant, maar met een eigen stand zal deelnemen, groeit het aanbod verlichting ook.

„Het aanbod grootgroenvoorzieners neemt toe door de komst van Sight Landscaping. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in advies, ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer van buitenruimtes neemt voor het eerst deel aan de Groene Sector Vakbeurs”, aldus Schlepers.

Groene Inspiratiepark

Eerder maakte de organisatie al bekend dat het Groene Inspiratiepark ten opzichte van de vorige editie gaat uitbreiden van een halve naar een hele hal. Nieuw is ook dat de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in het park wordt gehouden. Het Groene Inspiratiepark steekt in op duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen met een directe vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Smart Stihl Experience

Een andere themahal is de Smart Stihl Experience. Een volledige hal staat in het teken van de toekomsttechnologie en de digitale ontwikkelingen in de tuinsector. Er zijn demonstraties van professionele accumachines en van talrijke nieuwe producten, zoals de eerste Stihl accu-combimotor en de Stihl Smart Garden Hub.

Negentiende editie

De Groene Sector beleeft op 9, 10 en 11 januari 2018 haar negentiende editie in Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie is te vinden op: www.groensector.nl.

Reageer op dit artikel

avatar