Groene Stad presenteert factsheets over waarde van groen

  Stichting De Groene Stad presenteerde deze week vijf factsheets waarin de voordelen van groen wetenschappelijk worden onderbouwd. Hoveniers en groenvoorzieners kunnen – met deze factsheets onder hun arm – klanten makkelijker overtuigen van de waarde van groen.

  De presentatie van de factsheets vond dinsdag 18 april plaats in het Provinciehuis in Den Haag voor ruim 70 aanwezigen die allen een link met stedelijk groen hebben. VHG-directeur Egbert Roozen, tevens bestuurslid Stichting De Groene Stad, sprak tijdens de bijeenkomst over de waarde van groen. „Als ik ergens over groen mag spreken wordt dat altijd met sympathie ontvangen. Groen verbindt mensen. Maar alleen met een goed gevoel zijn we er niet. Groen moet uit de softe hoek”.

  Wetenschappelijke onderbouwing

  Roozen noemde de factsheets als middel om groen uit de softe hoek te halen. „Om de waarde van groen inzichtelijk te maken is wetenschappelijke onderbouwing belangrijk. In deze factsheets staan de voordelen overzichtelijk genoemd en worden aanbevelingen gedaan.”

  Roozen merkt dat er bij beleidsmakers sprake is van verandering. „Veelal wordt er eerst gebouwd en wordt als laatste aan de invulling van groen gedacht. Maar ik merk dat groen steeds vaker vanaf het begin bij de plannen voor verstedelijking een rol gaat spelen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we wat dat betreft aan de vooravond staan van een omslag in denken.”

  Waarde van groen

  Er zijn vijf factsheets gemaakt waarin de waarde van groen wetenschappelijk wordt onderbouwd: Groen en werken, Groen en wonen, Groen en leren, Groen en herstellen en een algemene sheet over Groen: meer dan mooi en gezond.

  Bekijk hier de factsheets.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties