Groenkeur gaat in zee met Nationaal Duurzaamheid Instituut

Groenkeur heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI). Doel van het strategisch partnership is de groensector een duurzaamheidsimpuls te geven.

Het NDI heeft een online platform ontwikkeld met een onderliggende standaard: het Global Sustainable Enterprise System. Met dit systeem meten bedrijven vanuit alle sectoren wereldwijd hun duurzaamheidsprestaties. Groenkeur vindt verduurzaming van de groensector belangrijk en heeft daarom de samenwerking opgezocht met het Nationaal Duurzaamheid Instituut.

De methodiek onder het GSES-platform is de GSE-standaard. Dit is de eerste wereldwijde overkoepelende standaard, gebaseerd op internationaal geaccepteerde normen voor duurzaamheid, sociaal ondernemen en de sustainable development goals (SDG). Een publieke variant met tendertool van dit platform is al beschikbaar voor gemeenten en provincies in Nederland. Stichting Groenkeur en NDI hebben nu een samenwerking die de service naar hun klanten toe vergemakkelijkt en aanvult.

Groenkeur als vrijstelling
Het Groenkeur-certificaat is in eerste instantie opgenomen in de GSE-standaard als vrijstelling. Dat betekent dat alle aannemers met een Groenkeur-certificaat hun certificaten kunnen uploaden op het GSES-platform. Op basis hiervan verschijnt een puntentotaal op de duurzame scorecard op het GSES-platform van het betreffende bedrijf.

„Zo belonen we bedrijven die al duurzaamheidscertificaten hebben, en tonen we aan de hand van de certificaten die ze al hebben aan waar deze bedrijven staan en waar ze nog aan moeten werken”, aldus Kelly Ruigrok, ontwikkelaar van de GSE-standaard.

Duurzaamheidsboost
Groenkeur is als strategisch partner van het NDI en het Global Sustainable Enterprise System (GSES) van plan haar gecertificeerde leden een continue duurzaamheidsboost te geven, die voelbaar is in de gehele groensector. „Elk Groenkeur-bedrijf beschikt al over een duurzaamheidsambitie. Ons streven is de deelnemers verder te stimuleren in het verduurzamen van hun werkzaamheden en dit ook aantoonbaar te maken. Samen met het NDI kunnen we hieraan invulling geven”, zegt Dick Oosthoek.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties